Milyen stílusú az Ön lakása? Milyen kilincs illik hozzá? 

Engedje meg, hogy segítsünk választani!

MODERN, FIATALOS OTTHON

Forma: lehet lekerekített vagy szögletes is, de mindenképpen letisztult, különösebb díszítésektől mentes.
Kialakítás: inkább a rozettás kilincs modelleket ajánljuk, de beleférnek a hosszúcímes modellek is.
Anyag, szín: főleg matt króm, rozsdamentes acél, de lehet akár fényes króm vagy réz is. Kifejezetten ajánljuk a króm és matt króm felületeket kombináló modelleket is.


KLASSZIKUS, POLGÁRI OTTHON

Forma: lágy, lekerekített formák, kifejezetten díszes kilincsek, cizellált díszes elemekkel. Leginkább mégis a klasszikus, a XX. század elejére jellemző modelleket ajánljuk: az Alt-Wient és a Stefániát.
Kialakítás: inkább a hosszúcímes kilincsek jellemzik.
Anyag, szín: elsősorban lakkozott réz, antik, súrolt bronz, esetleg az elegáns fényes króm, néha megjelenik a porcelán is.


DESIGN, AVANTGÁRD OTTHON

Forma: behatárolhatatlan, formabontó, a megszokottól eltérő, vagy azt teljesen új megvilágításba helyező modelleket ajánljuk. A Maestro modellek mellett kifejezetten ajánljuk a dnd, és a Mandelli kilincseket.
Kialakítás: elsősorban rozettás modellek passzolnak ezekbe az otthonokba, és azon belül is az egyedi, alacsony rozettás vagy Minimal Line alig látható rozettáival szerelt kilincsek.
Anyag, szín: bármi lehet, minél izgalmasabb, annál jobb. Lehetőleg a megszokottól eltérő, gyakran az ajtó színével szándékosan kontrasztot mutató felület is beleillik.


MEDITERRÁN OTTHON

Forma: lekerekített formák, több-kevesebb díszítés, finom részletek, esetenként épp ellenkezőleg, szándékosan durva, elnagyolt részletek.
Kialakítás: inkább hosszúcímes modellek, de előfordul a rozettás is.
Anyag, szín: réz, antik réz, bronz, súrolt bronz, fa és porcelán betéttel is, illetve kovácsoltvas.


HIGHTECH, MINIMALISTA OTTHON

Forma: hűvösen egyszerű, egyenes (lineáris) vonalvezetés jellemzi, letisztult formák, gyakran szögletes modellek.
Kialakítás: túlnyomórészt rozettás modellek jellemzőek, leginkább szögletes vagy alacsony rozettával. Jól illenek ide a Minimal Line alig látható rozettáival szerelt kilincsek, vagy az FSB süllyesztett rozettás kilincsei.
Anyag, szín: főleg matt króm, rozsdamentes acél, szatén nikkel, akár ezek kombinációja is. Az utóbbi években a fekete is nagy sláger ebben a stílusban.


RUSZTIKUS, VIDÉKI OTTHON

Forma: díszített, de gyakran szándékosan durván megmunkált részletekkel.
Kialakítás: elsősorban a hosszúcímes kilincsek jellemzik.
Anyag, szín: kovácsolt vas, antik réz, súrolt bronz.