Az utóbbi időben több termékünk nevében is találkozni a PVD rövidítéssel. Mit is jelent pontosan ez a három betű? A lényeg, hogy egy nagyon kemény és tartós, szinte örök életre szóló karcálló felület. De lássuk a részleteket.

A PVD egy rövidítés, jelentése fizikai pára lerakódás (Physical Vapor Deposition), és azt a technológiát értjük alatta, amelynek során egy nagyon kemény fém alapanyagot (jellemzően titánt) nagy nyomású vákuumkörnyezetben gázneművé alakítanak, majd elektrosztatikus úton felviszik más fém tárgyak felületére, amelyeken az tiszta fémként vagy ötvözetként lerakódva vékony bevonatot képez. A folyamat során reaktív gázokat is juttatnak a vákuumkamrába, melyek a fémgőzzel, a bevonó anyaggal együtt csapódnak le a bevonandó felületeken, így különösen erős kötés alakul ki a felület és a bevonat között.

Ez a kemény felület és a hordozó anyag és a felület között kialakult erős kötés teszi lehetővé, hogy az így felületkezelt kilincsekre a gyártók 20 év felületi garanciát biztosítanak: nem fog korrodálódni, karcolódni. Különösen ott van ennek a bevonatnak jelentősége, ahol a felület önmagában nem lenne elég tartós vagy oxidálódna. Nem szükséges alkalmazni krómozott felületeken, vagy rozsdamentes acélnál, mivel azok eleve igen tartós és korróziómentes felületek ill. alapanyag. Ugyanakkor rezezett vagy bronzszínre felületkezelt, esetleg fekete nikkel felületeknél érdemes használni a PVD bevonatot, amely az amúgy sérülékeny felületeket évtizedeken át meg fogja védeni. Az ilyen felület nem igényel semmilyen utólagos karbantartást.

Kategória: TECHNOLÓGIA