Hihetetlennek tűnik, de tény, hogy a kilincseken gyakran több baktérium található, mint a WC ülőkéken. A kilincsek sajnos a lakás legszennyezettebb területei közé tartoznak.

Mivel mindannyian, otthoniak is, idegenek is megfogjuk, a bakteriális fertőzések terjesztésében kiemelt szerepet játszanak. Ez ellen rendszeres vegyszeres tisztítással lehet védekezni, ami azonban a legtöbb kilincs felületét nagyon gyorsan tönkreteszi. Erre a problémára jelentenek tökéletes megoldást az antibakteriális kilincsek. Az AntiGERM ezüst-ionos bevonattal ellátott kilincsek a felületükre kerülő baktériumok több, mint 99,99%-át elpusztítják, amint ezt független kutatások is alátámasztják.

 Az ezüst-ionok az olyan súlyos, sőt esetenként halálos veszedelmet jelentő baktériumokat is néhány perc alatt megsemmisítik, mint a E. Coli, a húsevő MRSA, vagy a Legionella. Éppen ezért az AntiGERM ideális megoldás arra, hogy otthonát biztonságossá, egészségessé alakítsa, segítséget nyújtson Önnek abban, hogy Ön vagy mások ne hurcolják be otthonába és ne terjessze el a családtagok között a fertőző megbetegedéseket. Hasonlóan életmentő lehet minden olyan helyen, ahol a higiénia életbevágóan fontos: kórházakban, klinikákon, rendelőkben, bölcsődékben, idősek otthonában, iskolákban, stb. A kilincsekre felvitt antibakteriális bevonat rendkívül tartós, és különösebb karbantartást sem igényel. Ráadásul most az antibakteriális kilincsek ára is sokkal megfizethetőbb, ma már egyáltalán nem számítanak luxuscikknek, mint korábban.